zondag 18 juli 2021

Zentangle Bird

 


Dag allemaal,

Jullie zullen wel denken, zentangle, wat is dat eigenlijk?  De naam was niet zo heel moeilijk te herleiden. ‘Zen’; afgeleid van de Japanse vorm van Boedhisme. En ‘Tangle’; een ‘wirwar’ of ‘knoop’. En dat is inderdaad wat dit soort tekeningen laten zien; een ‘wirwar’ van lijnen die soms ‘in de knoop’ lijken te zitten. Zentangle is ontwikkeld in de VS door kalligrafie artieste Maria Thomas en meditatie monnik Rick Robberts. Door de herhaling van eenvoudige lijnen en patronen heeft deze tekenvorm een meditatieve werking en creëer je ontspannen, prachtige abstracte kunst.  Dit is terug te vinden op mijn creatie met de stempel, die deel uit maakt van de kit Zentangle Birds. 


Ik ben begonnen met een ondergrond te maken met distressinkt in roze en blauw. Besprenkeld met waterdruppels en de rand met zwart beinkt. 


Met een zwarte fineliner is een doodlerandje aangebracht. 


Op de basisachtergrond heb ik met twee verschillende maskstencils, cirkels en steentjes, aangebracht, ook weer met distressinkt. Daarna bewerkt met zwarte en witte pen. 


Deze maskstencils zitten in de Mixed Up kit met in totaal wel 10 stencils!


De zentangle vogel is gestempeld met Archival inkt op aquarel papier en met een witte acrylmarker zijn witte accenten aangebracht.


Vervolgens is her en der gebruik gemaakt van stukjes tissuepapier. Leuke afbeeldingen en scriptteksten, gewoon uitknippen of lekker afscheuren. Opplakken? Gewoon met lijm, welke transparant opdroogt. Het tissuepapier zit op een rol en zijn per twee stuks verpakt, ieder met verschillende motieven van Couture Creations. 


De kaart is helemaal volledig na het aanbrengen van een mooie tekst. Deze komt ditmaal van de vrij recente sheet Hobbizz stempel kerst. Dit vond ik best leuk om te maken en het zentanglen geeft je ook een soort van rust. Gaan jullie het ook eens proberen?

Bedankt voor je bezoek aan mijn blog, ik wens je nog een hele fijne dag en tot de volgende keer!

Liefs,


{klik op de desbetreffende foto om naar het artikel in de webshop te gaan}




1 opmerking:

Gi-taartje Eten?

  Hallo allemaal, Tijd voor een kaartje met een vrolijke noot! Dit keer met de GEFELICITEERD mal uit de kit Edge'ables mallen met gebrui...